Farma

d12m
17.01.2022 kl 23:47 2725

Siden man kan få tilgang til diverse lokalaviser gratis i januar fant jeg denne saken fra Kragerø Blad i fra 12. desember. Altså i fra før strømprisen dro skikkelig til i julemåneden.
---
"– Vi vil få en ekstraregning på strøm på millionbeløp. Vi er en kraftkrevende industri, og vi blør nå, og jeg frykter at det vil bli enda verre. Strømprisene kommer til å holde seg høye, og i tillegg får vi en ekstraregning på 20 prosent på vann fra Kragerø kommune fra 1. januar 2022. Vi har iverksatt sparetiltak som først og fremst går på oppvarming og koking av væsker i de kjemiske prosessene vi bruker. Men vi beholder ellers temperaturen i lokalene våre, forteller daglig leder ved Vistin Pharma på Fikkjebakke, Vegard Heggem.

Ifølge Heggem har Vistin Pharma god kontroll på strømforbruket, og i et produksjonsår bruker bedriften 13 GWh. Det er dette forbruket bedriften også må forholde seg til når strømprisene «går i taket».

– Det er vanskelig å spå strømprisene og vi bruker eksperter i kraftsektoren for å hjelp oss, men denne voldsomme prisøkningen ble ikke forutsett, sier Vegard Heggem."

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.