Industri

JohnnyBGood
22.03.2019 kl 09:53 5374

Ja, det er flott med positive investorer. Men han er vel litt uvøren med formuleringene sine. Silikon er faktisk nesten slik som baderomssilikon.

Og teorien om at kineserne ikke ønsker polysilisiumsproduksjon, er vel noe overvurdert. Beijing gir jo blaffen i om et kullkraftverk nord nær Mongolia får utnyttet lokal kull til kraftproduksjon, samtidig som dette gir lokale inntekter og lokal velstand. Dessuten gjør ny Siemens teknologi polyproduksjonen nesten like energieffektiv som FBR, samtidig som renhet er noe helt annet enn "gammel" produksjon av poly innen Kina.

Batterieutvikling er jo langt fra over med introduksjon av silisium i anodene. Og det er jo flere måter å få silisium i anodene. Man er ikke nødvendigvis avhengig av silangass eller FBR-kuler. Dessuten er det andre selskaper som er langt mer kapitalsterke enn REC, f eks Wacker og Dow, som står klare til å bruke sin teknologi for formålet. Ikke sikkert VAG, Nissan Renault, PSA eller GM tør satse på et underfinansiert selskap.

Men, for all del: Ønsker Grove lykke til. Ville ikke vært meg i mot om han fikk rett.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.