Shipping

22.03.2019 kl 22:09 2591

Av BJØRN SEGROV



Kontrakten er strukturert som en timecharter-avtale med en rate som skal følge utviklingen i markedet, der rederiet venter at inntjeningen vil stramme seg til i tiden som kommer.

Ellers er detaljene om avtalen få, og raten oppgis heller ikke.

– Kontrakten er det beste av to verdener for oss, sier Flex-sjefen Øystein M. Kalleklev til Finansavisen.

– Den gir oss full beskjeftigelse med en førsteklasses befrakter pluss eksponering til det underliggende fraktmarkedet.

Ønsket risiko

– Vi er positive til utsiktene for LNG-frakt og foretrekker en variabel rate. Ettersom vi er godt kapitalisert er dette en risiko vi ønsker og har råd til å ta, sier han.

Ifølge TradeWinds skal en gasstanker eid av Haugesund-rederiet Knutsen OAS ha blitt viderebefraktet i ett år for 85.000 dollar dagen.

– Betyr avtalen at raten er høyere enn for Knutsen-skipet?

– Det vil tiden vise. Vi har en variabel kontrakt som gir oss inntekter avhengig av markedsratene, men jeg tror det vil vise seg at raten er høyere enn hva TradeWinds rapporter når vi gjør opp sluttregningen neste år, sier Flex-sjefen.

Gode utsikter

– Hvorfor oppgir dere ikke hvem som er leietager?

– Befrakter har ikke ønsket at vi opplyser dette, men listen er ikke så lang med tanke på at dette er en av de store aktørene i bransjen. Dette er folk vi vil gjøre mer forretning med, sier Kalleklev.

Han viser til at aktiviteten i fraktmarkedet for flytende naturgass, LNG, økte fra midten av februar.

– Normalt vil ratene i shipping begynne å gå når utnyttelsesgraden når 80-85 prosent. Vi tror vi har kommet til det nivået og følgelig ønsker vi variabel i motsetning til fast rate.

– Markedet har normalt bunnet ut i april. Vi er snart der, men sjelden har utsiktene vært bedre enn nå, sier Kalleklev.

På Oslo Børs var Flex LNG-aksjen marginalt opp fredag. Hittil i år har John Fredriksens LNG-rederi falt 8,5 prosent til 113 kroner etter at ti aksjer ble slått sammen til en.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.