Transport

Skipssjefen
SJØ 24.03.2019 kl 12:30 2739

SS var en av de første som satt spørsmålstegn ved Losen og Fedje VTS sin rolle ved HI og Sola TS sin hendelse.
Der ble de største feilene gjort, etter SS sin mening.

Nå bør man sette spørsmålstegn ved vurderingsevnen til to stk Statsloser ombord på Viking Sky som valgte å trosse naturkreftene og gå hustadvika på sydgående med det været som var, og var meldt.

En ting er sikkert, ja et skip av Viking Sky sitt kaliber kan gå i dette været, ingen tvil om det. Et annet spørsmål er om det måtte gå. Det droppa Bodø, og sånn sett burde det ikke ha det travelt sydover til Stavanger. Det var rikelig med plasser å søke ly og avventet videre seilas, f.eks i Trondheimsleia.

Losene i samråd med kaptein har valgt å gå sydover, med 1300 ombord - og da vet man hva man har i vente ved Hustadvika.
Rissikovurdering burde sagt at man venter, og om man likevel skal gå, kunne man pga vindretning valgt en seilas lengre til havs, slik at man har mer handlingsrom om noe skjer. Det er sjelden et slikt skip slingrer og jævlest som dette, og da vet man at man kan virvle opp drit i tanker, og få tette filter. Da vet man hva som venter.

Så jeg håper losene, kapteinen og andre må svare for sine vurderinger. Losene burde anbefalt å lagt i leden, siden man hadde god tid som følge av å kutte Bodø pga de var for redd for at de ikke skulle komme seg FRA kai der pga sterk vind.

SS
Redigert 24.03.2019 kl 12:30

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.