Industri

MorganKane
28.03.2019 kl 09:09 5461

Randers,

Jeg svarte på TS sin informasjon om at sunsir har falt til 68 Yuan/kg. Det er ingen krise for å si det sånn. Hva REC til syvende og sist gjenstår å se, men i dagens klima er 10 usd/kg ikke så langt unna.

Uansett, se på q4. MS selger litt over 1270 MT og har en omsetning på 9,9 mill. Det gir en pris på ca 7,7 usd/kg. Produksjonen er omtrent lik og produksjonskostnaden er på 14,6 usd/kg. Det gir et tap på ca 7,5 usd/kg og med det volumet som er produsert forklarer dette hele tapet i ebitda på 9,1 Mill USD fra MS. Videre, ved full produksjon vil MS ha produksjonskostnader på godt under 8 usd/kg, noen mener til og med under 7 usd/kg. La oss si reele produksjonskostnader, ved full produksjon, ligger på 7,5 usd/kg. Et salg av alt til lå oss si 9,5 usd/kg gir da et ebitda overskudd på 40 mill (2 usd/kg). Svært enkel matematikk. 10 usd/kg gir 60 Mill USD i pluss. Andre utgifter blir forholdsvis stabile. Vet ikke hvor du får SGogA til å bli 2 usd/kg fra, men ved full produksjon vil denne da i så fall gå ned til maks 0,5usd/kg. I q4 presentasjon står det at administrasjon etc er på ca 5 Mill usd. Det blir ikke noe problem for å si det sånn. Og i tillegg kommer butte....

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.