Offshore

28.03.2019 kl 15:01 2843

Skandi Nova ble ferdigstilt i oktober 2012, Skandi Marøy ble ferdigstilt i november 2012 og Skandi Hugen ble ferdigstilt i januar 2013. Alle tre fartøyene er MRV-er (Multi Role Vessel) spesial laget for arbeid på Ekofisk feltet for selskapet Conoco Phillips. Alle tre fartøyene gikk, direkte etter ferdigstillelse, ut på 7 års kontrakt for dette selskapet. Dette betyr at kontraktene går ut i oktober, november dette år og januar neste år for de respektive fartøyene.

DOF er for øyeblikket i konkurranse med andre om å vinne disse kontraktene videre, og i følge selskapet så mener de at de står i en sterk posisjon til å kunne vinne frem og dermed få fortsette kontraktene i ytterligere mange år. Grunnlaget for at DOF er veldig optimistisk med tanke på disse kontraktene er kort sagt at fartøyene er spesiallaget for dette oppdraget og de har 7 års erfaring så langt. Dermed stiller de sterkt, med tanke på kompetanse og utstyr, i forhold til andre konkurrenter.

Skulle DOF derimot ikke vinne kontraktene, så er selskapet trygg på at både Skandi Hugen og Skandi Nova, pga. deres konstruksjon og utrustning mot henholdsvis SUBSEA markedet og mot seismikk, forholdsvis enkelt vil få nye kontrakter andre steder. Skandi Marøy en PSV med dekksareal på 600 kvadratmeter, og ingen spesiell konstruksjon eller utrustning, vil derimot bli vanskeligere å få ny kontrakt på, og dermed kreve vesentlig mer arbeid av DOF for å få ut igjen på nye oppdrag. Men her kan en bare minne om at Skandi Texel er 6 år eldre og har kun 620 kvadratmeter med dekksareal, og den er kommet ut i arbeid etter flere år i opplag. Så mulighetene i dagens marked er forholdsvis gode også for Skandi Marøy om nødvendig.

Uansett ifølge DOF forventer de, men vet ikke 100 % sikkert, at svaret på om de får disse kontraktene med Conoco Phillips kommer forholdsvis snart.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.