Shipping

RSinvest
28.03.2019 kl 21:13 2090

Nå påvirker ikke produksjonen av gass spotprisene i frakt. De som sliter med lav pris er de som produserer gassen. Det er overflod av gass i markedet takket være USA. Sammen med WTI oljen deres produseres det for full maskin. De har gått fra importører til eksportører. Dette presser prisen av LNG ned. Kjøperne av gassen er de samme og like mange, om ikke flere med tiden. Den lave prisen stimulerer til at flere velger gass fremfor andre energikilder. Det er per nå billigere med lng enn kull om man regner energitetthet. LNG prisen er spådd å være lav frem til neste vinter. Problemet er energiforbruket for øyeblikket er lavt. Det har vært en mild vinter og om våren er markedet ikke akkurat brennhett. Ingen forskjell der. Energiforbruket er høyest om sommeren og vinteren. En faktor som har drevet spotratene ned nå i Q1 er at det er blitt levert flere LNGC'er samtidig som energiforbruket har vært i dass. Man får da en forsterket effekt.

Problemet med lave gasspriser er at FID'er kan utebli da prosjekt blir ulønnsomme. Det er heldigvis allerede vedtatt og bygget ut flere eksportterminaler i USA som er det markedet vi aller helst ønsker eksport fra. Om det kommer frem at Kina forplikter seg til å kjøpe mye gass fra USA vil tonnmilene øke drastisk sammenlignet med før. Husk.. ratene var 200k uten særlig USA-Kina frakt i fjor. Og det mot en varm vinter.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.