Olje og energi

markie
05.03.2018 kl 21:39 6918

Nope !!

Men..

Oceanteam-sjef Haico Halbesma må forklare seg til Finanstilsynet
Finanstilsynet krever en detaljert forklaring på det oppsiktsvekkende regnskapet Oceanteam har lagt frem uten revisor. Med svært kort frist.

Ida Grieg RiisnæsIda Grieg Riisnæs FØLG MEG
Publisert: 05.03.2018 — 14:24 Oppdatert: 05.03.2018 — 15:15
Fredag sendte Finanstilsynet brev til det børsnoterte Oceanteam med krav om en detaljert forklaring på flere forhold i regnskapet for fjerde kvartal som ble lagt frem lørdag 24. februar.

Konsernsjef Haico Halbesma har fått svært kort frist på å forklare seg. Allerede tirsdag skal Tilsynet ha sitt svar.

Finanstilsynet krever nå en grundig redegjørelse om:

Selskapets nye metode for verdsettelse av skip, hvilken effekt det har hatt og også om metoden er anvendt bakover i tid.
Avskrivninger i forbindelse med salg av selskapets datterselskap KCI
Innføring av forlenget levetid for utstyr til plattformer
Svært kort frist
Oceanteam overrasket de fleste da selskapet la frem et resultat som var svært godt samtidig som det er oppe i en rekke kriser.

Påfølgende børsdag steg kursen med 77 prosent på Oslo Børs.

Selskapet har vært uten revisor i over tre måneder, og innførte flere nye regnskapsprinsipper i det siste regnskapet, som åpenbart forbedret resultatet kraftig.

Les også: Oceanteam leverer oppsiktsvekkende årsresultat – uten revisor
– Vi har gitt forholdsvis kort frist av hensyn til markedet, og mener det er behov for en avklaring. Selv om vi får raskt svar, er det ikke nødvendigvis enkelt å vurdere om endringene er gjort i henhold til regnskapsstandard, sier seksjonssjef Christian Falkenberg Kjøde i Finanstilsynet.

Opplysningsplikt
I sitt brev henviser seksjonssjefen til en paragraf i verdipapirloven som knyttes til opplysningsplikt ved mistanke om ulovlig innsidehandel. Men Kjøde avviser at det er derfor tilsynet ber om en redegjørelse.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.