Shipping

fjellmann1
03.04.2019 kl 22:27 5333

Gass i rørledning vil ikke erstatte LNG, det kommer som et tillegg til LNG. Over 80% av kinas energi kommer fra kull og det er totalt 1,5 milliarder folk i kina. Nærmest uendelig behov for gass. Fraktratene til LNG skip kollapset av to grunner, kina hadde bestilt 30 laster som lå og ventet i høst og alt ble losset i desember. Da var det 30 skip som ble ledige samtidig. Videre ble 15 nybygg levert i Q1 på toppen av 40 nybygg i 2018. I februar var flere produsenter av lng nede for vedlikehold og antall laster for eksport ble redusert med 30 i februar.

I fjor snudde ratene opp i april. Blir spennende å se. Stort overskudd på LNG gjør at der blir billig og konkurransedyktig mot kull, det er bra for shipping.
I Sør-Korea har de nå redusert avgiftene på LNG med 70% fra april samt økt avgifter på kull. Kommer usa og kina i mål med handelskrigen så tror jeg vi får en kreftig rekyl opp. Vil anbefale å lese Q4 rapporten til Awlico LNG.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.