Farma

Garderobemannen
05.04.2019 kl 16:46 1908

Londonmannen,

Det er nok riktig - senest om 3 måneder vil vi ha alle resultatene. Men perioden løper nok som du sier allerede fra nå, så de kan komme ganske mye tidligere.

Litt avhengig av hva resultatene viser til dette jo utvilsomt være børssensitive data. Forskerne som er involvert vil sitte på børssensitive data, og har måttet signere strenge taushetserklæringer hvor de bekrefter at de er kjent med dette (det holder ikke at den opprinnelige oppdragsavtalen pålegger institusjonen taushetsplikt, her må det også signeres særskilte konfidensialitetserklæringer for slike meget børssensitive forhold).

Når resultatene begynner å bli kjent, og det nærmer seg ferdigsstillelse i publikasjoner, begynner klokken virkelig å tikke for når dette må offentliggjøres. Det vil da også fort være i van der Burghs egen interesse om PCIB kan gå ut med en pressemelding om hovedfunnene i publikasjonen, da enhver lekkasje ellers fort vil lede tilbake til van der Brughs gruppe. Skjer det f. eks. kraftige kursløft i aksjen, på et tidspunkt hvor PCIB vet at hovedkonklusjoner foreligger, vil det fort kunne ramme også PCIBs ledelses rennomé når det i etterkant blir kjent at selskapet har sittet på slik kurssensitiv informasjon i lengre tid. Det kan jo faktisk være at PCIB ønsker å time offentliggjøringen av hovedkonklusjonene til tidspunktet for fremleggelse av 1Q-2019. I så fall snakker vi om 8.5.2019.

Det er en særlig risiko når det er snakk om såpass stor avstand mellom hvor forskerne som utformer rapporten befinner seg (Nederland), og selskapet det gjelder (Norge). Selskapet har ikke like stor "kontroll" på omgivelser etc som om det hadde vært en lokal forskergruppe som f. eks. fysisk befant seg i PCIBs lokaler, evt var der for å arbeide med denne rapporten.

Det kan hende at resultatene foreligger allerede til uken, i en slik form at PCIB må børsmelde dem. Men min best guess pr idag er 8.5.2019.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.