Eiendom

landis
07.04.2019 kl 10:16 1714

Vel, det hjelper kkanskje ikke allverden hvor mye man nedjusterer rentebanen dersom det blit politisk bestemt at nordmenn har for mye gjeld.

Husholdningenes gjeld er faktisk tett på femdoblet siden 2000, og det er jaggu faen heftige greier, selv med lav rente i lang tid fremover.
Ikke har vi inflasjon eller lønnsvekst å snakke om som spiser opp gjelda. I dagens regime, så vil det uansett føre til økning i rentene slik at effekten uansett blir negativ.
Husholdningsgjelden vokser fortsatt voldsomt. ! Gjeldsveksten i husholdningene er fortsatt på høye 5.6%, en vekst som overhodet ikke kan opprettholdes over tid.
Siv Jensen m.fl. på tinget har flere ganger uttrykt bekymring over veksten, og bankenes utlånsgiver. Senest da bankenes utlånsanbefalinger ble gjort om til forskrift for å bremse gjeldsveksten.
Jeg tror mange overser denne faktoren, og det er en skikkelig joker som seiler opp da den ikke er markedsstyrt, men politisk styrt.
Plutselig endres forskriften til maks 4,5x inntekt....

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.