Farma

Garderobemannen
15.04.2019 kl 17:23 3747

Fra Sidelinjen,

Jeg synes heislignelsen din gir et godt bilde på hvordan det føles for andre enn profesjonelle investorer. Ble fristet til å spinne litt videre på lignelsen...

Det som er så jævlig er at prisen for å gå nedover i etasjene blir så dyr. Mange har ikke råd til å bli med lavere enn 5. etasje, og et besøk ned i 3. etasje koster dem dyrt (les: belåning - tvangssalg). Andre ser ut av glassvinduet i heisen, og ser andre heiser gå mer jevnt oppover. Og jo lenger dette har pågått, jo ensommere blir det å være i 3.-7. etasje. Man føler seg litt mislykket med å fortsatt gå opp og ned mellom 3. og 7. etasje når øvrige heiser i andre bygg man kan se befinner i 30.-35. etasje.

Hver gang heisdøren åpnes, er det for å få bytte ut folk i heisen, og i NANO og annen biotek er det det på de laveste etasjene. De nye som kommer inn i heisen sier hver gang at de så at heisen var i 7. etasje eller høyere - trykket på heisknappen - og da kom den jammen ned til 3. etasje. De trengte bare å godsnakke litt med heisbetjeningen (les: megleren/tilretteleggeren for emisjon), som da mot en mindre betaling (les: kundeforhold), sørget for at heisen ble sendt ned til 3. etasje hvor de stod og ventet (les: krakkemisjon).

De mest utmattede som kom inn i 7. etasje eller høyere, går ut av heisen i laveste etasje, og kommer aldri tilbake til biotek-heisene. Og skulle heisen gå til 120. etasje er det fordi en av de store heis-wire-motorprodusentene plutselig setter igang turboversjonen (les: byr på NANO), slik at ingen andre i det overliggende etasjene kommer inn før heisen er oppe (les: tilnærmet budprisen).

I andre land, har man derimot så mange som vil inn i heisen (les: stor investorbase), at hvis du ikke blir med når heisen befinner seg i din etasje (les: dagens kurs), må du i stedet løpe opp trappene til en høyere etasje for å nå den igjen (les: betale en høyere kurs). Og det nytter ikke å prøve å gi en mindre betaling til heisbetjeningen (les:megleren) fordi de alltid har en rekke andre kunder som vil betale mer enn deg (les: større marked/bredere investorbase). Og skulle heisen komme ned i utlandet, er det som regel pga at en av motorene som driver heis-wirene opplevde å få røykutvikling (les: svake kliniske fase 1/2-resultater), slik at betjeningen av sikkerhetshensyn for de som befant seg i heisen (les: investorene) måtte slippe den en god del etasjer nedover (les: kursfall pga ufordelaktive resultater), mens wire-motoren ble reparert (les: ny/annet forskningsarm/-ben).

Verken den norske heisprodusenten (les: Radforsk), det norske heissystemet (les: det norske investormarkedet for biotek), heisbetjeningen (les: norsk meglerbransje) eller de folkene som hele tiden står og nitrykker på heisknappen i 3. etasje (les: såkalte spesialistinvestorer/profesjonelle investorer), er tilpasset andre enn disse. Suckers blir alltid stakkarne som er så dumme å gå inn i heisen i noe annet enn 3. etasje.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.