Industri

Frodon
15.04.2019 kl 18:11 6637

Norsk Hydro har tapt 600 millioner pr kvartal pga fabrikken i Brasil kun har fått lov til å produsere på 50%. Dvs når produksjonen får lov til å øke til 100% innen kort tid, vil resultatene til Norsk Hydro bli 600 mill bedre pr kvartal. I tillegg har Norsk Hydro bygget ut fabrikken i Brasil, slik at den vil kunne produsere 10% mer enn tidligere. Det kommer også utbytte til aksjonærene snart, så jeg tipper det blir færre som selger aksjen siden de vil ha med utbyttet.

Hvis du ser på prisingen av Norsk Hydro, har de en p/b på 0,92, som er ekstremt lavt på et så stort og lønnsomt selskap. Dvs Norsk Hydro har egenkapital i selskapet verdt kr 42 pr aksje. Til sammenligning har Equinor en p/b på 1,9, AkerBP 4,6, Dnb 1,2 og Telenor 5,1.

Norsk Hydro har vanvittig høye inntekter, så når de får ned kostnadene ved å få igang fabrikken i Brasil, vil dette slå bra inn på resultatene. Jeg er mest spent på hvor mye aluminium Kina vil eksportere utover, da det kan påvirke aluminiums prisen en del

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.