Olje

Er_mi
15.04.2019 kl 20:30 3048

Trondheim; PEN er en altfor liten aksje per dags dato for at store institusjonelle investorer skal være intresserede. Den er også altfor volatil og for risikabel. Uansett det fundamentale i caset så vil et litet knøtteoljeselskap, med røde tall så langt, og kun assets i Afrika generelt være sett på som en høyrisikoaksje.

Handelsvolymene er også altfortynne per dags dato. Det har egentlig kun vært realistisk for riktig store investorer å komme seg inn i PEN ved emisjoner og utstedelse av nye aksjer som for eksempel Kistefoss i høst, og DNO ved handelen forrige sommer. E stor investor må ha større handelsvolymer for å ikke påvirke kursen for mye ved kjøp og salg. Hvis noen ønsker å kjøpe to miljoner aksjer (som fortsatt altså kun er ca 35 MNOK- og derfor altfor lite for de riktig store), så vil de ved et kjøp av disse over en rimelig kort tidsperiode over børs antagligvis dytte kursen et tosiffret antall prosent. Slike investorer kjøper da hellre for eksempel BWO, med en langt større handelsvolym og mye mer utspredd risiko.

Dette vil selvfølgelig endre seg med tiden hvis PEN vokser som selskap, hvilket det meste nå tyder på at de vil gjøre helt organisk i årene fremover. Det er jo også dette som gjør PEN så intressant- at man som småaksjonær fortsatt har mulighet å kjøpe en tidels prosent i et selskap med så stor vekstpotensiale og oppside. Det er jo slike case man ser etter som investor- kvalitetsselskap som ikke blitt helt oppdaget og spist opp enda.

Se for eksempel på Aker BP. Det er et fint selskap som fortsatt kan være en god og solid investering- men det var jo i 2014 man ideellt sett skulle ha investert i Aker BP. Det er liksom der PEN er nå.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.