Farma

Hugoil
16.04.2019 kl 17:15 2980


Gmannen taler de mindre investorenes sak. Blant de større er det bare de som ikke har nok fri likviditet som vil føle seg støttet av innlegget, siden de gjerne skotter på NANO-kursen og lurer på hvor rik eller fattig de kommer til å bli. Disse har også mindre evne til å ta del i emisjoner - som det for de rikeste/institusjonelle ikke betyr noe om det er en krakk-emisjon eller topp-emisjon (for et kvalitetsselskap som NANO). Et visst unntak her er det for noen institusjonelle/fond som må vise/påvirkes av resultater underveis og for de fond som vil ta ekstraordinær avkastning underveis ved å selge seg helt ut i periode - som f.eks. DNB Norge SMB. Så her har vi DNB for 1. gang.

Men NANO og DNB henvender seg til småinvestorer (spesielt IPOen) i betydelig grad, jfr sterk vekst i antall aksjonærer og over 8000 etter 114,- emisjonen (skjedde det en viss distribusjon her?). Tilretteleggerene liker å ha med en del småinvestorer i emisjoner (IPO) for det gir både emisjonsproveny og mulighet for å få inn proffe, raske investorer som både ved IPO og rettede emi. tar store beløp, men selger det ut i markedet bla. slik som nevnt i startinnlegget den påfølgende dagen(e) etter rettede emi. hvor de klipper en gevinst; siden småinvestorer både skaper nødvendige kjøpere og selgere ved stop-loss/belåning som er ønsket landskap å ferdes i for shortere - i tillegg til startinnleggets poeng om få nye småsparere som ønsker seg inn når kursheisen går nedover - hvilket igjen gjør det sikrere å shorte i Norge (både ut fra færre nye kjøpere og relativt liten dagsomsetning som kan terroriseres).
En institusjon som bryr seg null og niks om dette, men om trygden vår, er Folkefiendefondet. Det er forskjell på folk og småinvestorer kan fondet ta seg lov til å være fiender mot - om de ikke er like langsitktige som de selv eller har penger nok til å følge prorata opp i emisjoner. Men trygden deres jobber folkefienden likevel for med nebb og klør - og både nebbet og klørne skal helst glinse like hvasse som det værst lovlige i markedet. Så derfor, ja mye derfor - fordi det skal skinne "kompetanse" av folkefienden (med mulighet for å dekke seg inn under "vitenskapelige" grunner som å skape likviditet i markedet og at shorting ikke påvirker kursen på lang sikt - lengre enn du klarer å la være å gremmes over å ligge med tap - så låner de ut aksjer til shorting. Så folkefienden ser bort fra kort- og middels sikt siden de selv er langsiktige og rike. Det er staten som er folkefienden - eller dresskompetanseglinsende agenter for staten, oss. Ex-DNB Bastiansen låner ut aksjene til DNB-markets som forvalter disse og tjener en skjerv mot både staten/folkefienden og folket/småsparerene i form av både diverse produkter, tjenester og kurtasje på kjøp og salg turbofisert av shorterene som DNB også selvsagt tjener på - men som gjør emisjonsmulighetene dårligere for biotek-selskapet; også via et høyere kapitalavkastningskrav pga. den turboinfiserte volatiliteten. Jeg vil tro at det omtrent er kun for topp10-15 for NANO at dette ikke gjør noen ting. For 50-100 av de deretter 500 største aksjonærene er det bra, siden det gir de mulighet for å tjene på å danse med. For de ansatte og aksjonærer i DNB er det bra da det gagner både bonus og statskursen. DNB tjener nok mange ganger mer på FF sitt aksjeutlån enn FF selv gjør. For DNB er det flere tjenester som berøres og de har multiplikatorvirkninger. FF tjener kun 1,3millaksjer utleid i 2017*snittkurs90=117MNOK hvilket utgjør 117/16462=0,71% av folkefiendens totale utlån ihht Savepigs kopi av fiendens årsrapport 2017 lagt ut på TekInvestor 29. januar. 0,71% av FFs totale renteinntekter fra aksjeutlån 2017 som var 60MNOK (som forøvrig er inkl. obligasjoner anslagsvis 1/3?) - hvilket gir en estimert rente på utlånet av NANO-aksjene på 426KNOK. Så kan man spørre hvor bevist fiendskapet er, eller om det bare er sløv, forfengelig umodenhet vedr. ens nebb og klør som ikke gagner noen bortsett fra tidligere kollegaer og utenlandske "forretnings"forbindelser. Hva skal man med glinsende nebb og klør om man har varig visdom som gagner industrielt og derigjennom sparing? Men har FF det?

Bastiansen: skal vi fortsette å ha det slik?
(etter at vi ping-pong har kvalitetsikret innlegget via litt diskusjon, så bør noen maile han det endelige innlegget som etterhvert framkommer)
Redigert i dag kl 17:08

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.