Olje

Fluefiskeren
16.04.2019 kl 19:53 1923

Litt morsomt at andre har troen på PEN. Ta det for det er, nemlig en aksjekonkuranse blant studenter. Fiktive penger.

Fra Aksjegruppen OsloMet:

Kjøp av Panoro Energy

Vi kjøpte PEN for 8,5% av porteføljen denne uken. Vi hadde lyst å vekte oss opp i olje og ligger nå på rundt 45% av porteføljen i olje, med troen på at oljeprisen går videre over 70 dollar fatet. Vi mener PEN er et bra priset selskap med mye potensiale. De driver såkalt «full cycle» operasjon, hvor de finner, utvikler og produserer olje. For øyeblikket har de operasjoner i Tunisia, Nigeria og Gabon i Afrika, hvor feltene i Gabon er operert av BWO, og PEN har et mindre eierskap. Feltet i Tunisia var nylig kjøpt av DNO, som også er fjerde største eier i selskapet. I løpet av et år har Panoro gått fra å produsere 400 BOPD (barrels of oil per day) til 2 500 BOPD samtidig som reservene har økt til 28 millioner fat fra 21,6 millioner, justert for 2018 produksjonen.

Nylig ble også første olje hentet fra Tunisia etter oppkjøpet, hvor det ble meldt at dette foregikk uten forsinkelser eller feil. Det er også estimert at produksjonen skal dobles i 2019, og at vi allerede i Q1 vil kunne se en positiv bunnlinje. Panoro er et veldrevet, lite selskap med lav break even og gunstige skatteletter, lignende skatterefusjonsordningen på norsk sokkel. Vi har derfor troen på at Panoro vil gi et oss et løft mot slutten av konkurransen.

https://blogg.nordnet.no/portefoljeoppdatering-uke-14-salg-av-sbo-kjop-av-pen/

«gunstige skatteletter, lignende skatterefusjonsordningen på norsk sokkel. «

Den var ny for meg.
Redigert 16.04.2019 kl 19:59

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.