Olje

alph
20.04.2019 kl 00:21 4959

Følger deg der, 40something.
At aksjen har gitt nada avkastning de siste 7-8 årene er fakta som ingen kommer fra. Uavhengig av at selskapet i samme periode har gått fra stranded gas til en distribusjonskanal, stadig økende produksjon, økte inntekter, lavere kostnader og redusert gjeld.

Følgelig må det naturligvis være spørsmål om noe har blitt gjort galt i markedsføring av selskapet, og hva som burde vært gjort anderledes.

Kritikken som enkelte fremfører fremstår dog bare som støy. Det minner mest om hvordan enkelte stalkere oppfører seg overfor en kjæreste de mistet eller aldri fikk. Det er en bitterhet og et føleri jeg sjelden ser rundt noe så følelseløst som et børsnotert selskap. Og når det har pågått over så mange år, så er man nesten fristet til å tenke at dette er et case for de med hvite frakker.

Kenguruen er et annet tilfelle. For inntil ca 3 år siden, var han den aller mest ivrige når det gjaldt haussing uten noen form for substans og rasjonell argumentering - for så å vende tvert til det motsatte - baissing uten snev av substans og innhold.

Andre selksaper som opererer i TZ som Solo og Aminex har hatt en annen utvikling. Aminex (AEX) var for rundt 1,5 år siden verdsatt 3 gangen i forhold til WEN, uten at det var noe spesielt grunnlag for det. I dag er WEN og AEX like mye verdt. Alle har til felles at de venter på forlengelse av lisenser.

Myndighetene i TZ er ivrige etter å få koblet på flere industriaktører på grid'en, og bygger også ut infrakstruktur for at flere private privathusholdninger skal få elektrisitet gjennom national grid. Dangote Industries står for tur å øke forbruket av gass, og på slutten av året kommer Kinyerezi 1 extension, som med full produksjon vil kreve rundt 37 mmscf/d. Det er kun Mnazi Bay som kan levere, da gassen vanskelig kan sendes i motsatt retning..

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.