Shipping

Risky
24.04.2019 kl 16:48 10707

Standard Drilling har vist seg å være svært dyktige til å kjøpe moderne supplybåter til svært attraktive priser.

- Våre investeringer i PSV-er er et «asset play», og mulig kjøp og salg beror på muligheter som måtte komme, og som vi eventuelt vurderer som gode nok, uttalte rederiets styreleder Martin Nes til Hegnar.no rett før påske.

En slik mulighet har nå Nes og Spetalen valgt å benytte seg av.

Ifølge en børsmelding onsdag ettermiddag har rederiet, gjennom sitt heleide selskap Wanax, sikret seg det 2014-bygde plattform forsyningsskipet (PSV) «Olympus» for 8,1 millioner dollar, eller rundt 69 millioner kroner.

Det tilsvarer en rabatt på hele 82 prosent fra det skipet kostet da det ble bestilt ved det norske verftet Havyard Ship Technology.

Bakgrunnen for rabatten er at salget ble gjort gjennom en rettsprosess på Gibraltar der fartøyet som tilhørte indiske Global Offshore Services ble tatt i arrest tidligere i år.

Meglerhuset Howe Robinson Partners skal ha stått for salget gjennom en auksjon.

Blar opp cash

- Vi er veldig fornøyd med kjøpet av dette fartøyet, sier Standard Drillings styreleder Martin Nes i en kommentar.

- Fartøyet er fordelaktig priset til rundt 8,1 millioner dollar, noe som representerer en rabatt på ca. 82 prosent av en estimerte nybyggprisen på 44 millioner dollar, og en en rabatt på 77 prosent til den 25-årige nybyggpariteten for 5 år gamle fartøy med en implisert verdi på 35,2 millioner dollar, forteller han.

Standard Drilling finansierer kjøpet med tilgjengelige kontanter.

Fartøyet er klart for oppdrag når transaksjonen er fullført, noe som er ventet å skje i løpet av 10 dager.

- Det norsk-bygde fartøyet, som er vel ansett og attraktivt blant chartrere med et bevist design, er i veldig god stand, konstaterer Nes.

Søker muligheter

Etter transaksjonen har Standard Drilling en heleid flåte på seks store, moderne PSV-er, samt delvis eierskap i ytterligere 9 mellomstore PSV-er.

«Oppkjøpet vil styrke selskapets investeringer i PSV-markedet ytterligere og er i henhold til strategien om å søke etter flere muligheter i markedet», skriver selskapet.

Før kjøpet av «Olympus» hadde selskapet en kontantbeholdning på om lag 36 millioner dollar inkludert selskapets pro-rata eierskap i andre selskaper som utgjør rundt 20 millioner dollar.

Standard Drilling har en bokført kontantbeholdning på omkring 16 millioner dollar.
Redigert 21.01.2021 kl 02:08

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.