Olje

Jannern
25.04.2019 kl 07:54 6927

Agawu:
Det er ingenting som er spesielt med illustrasjonen. Dette er en illustrasjon som er helt normal når man viser konsept for utbygging av et olje/gassfelt. I dette tilfellet viser de hvordan Aje feltet med en utbygging av gassfeltet (og LPG) kan komme til å se ut. I et slik scenario vil man benytte en annen FPSO som kan produsere de mengdene med gass (og LPG) som feltet inneholder. (I tillegg 2 brønnhode plattformer (WHP) på grunt vann).

Front Puffin FPSOen er ikke kalibrert for å produsere så store mengder gass meg bekjent, og dermed ville den ikke bli benyttet i en gassfelt utbygging. Ved en slik utbygging ville det være svært lite hensiktsmessig og ha en gass-FPSO og en olje-FPSO liggende ved siden av hverandre, og dermed ville man benytte en ny FPSO (replacement FPSO) som kan produsere både gass og olje, som forøvrig er helt normalt for FPSOer å gjøre. Det vil naturligvis være det mest kostnadeffektive.

Forøvrig er det heller ikke normalt eller å forvente at alle partnerne legger ut de samme konseptvalg illustrasjonene likt på sine hjemmesider. Det er ingen industripraksis på dette som tilsier det. Fra man faktisk velger konsept for utbygging til utbyggingen vedtas, så vil et slik konseptvalg normalt publiseres av oljeselskapene. Inntil da er det opptil enhver hva de vil vise frem, og det er vel heller normalen å ikke publisere slike konseptvalg før man har kommet dit.
Redigert 25.04.2019 kl 08:06

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.