Transport

REKYL-JEGER
04.05.2019 kl 13:58 4058

Tesla grunnlegger og administrerende direktør har en personlig gjeld på 507,5 millioner dollar, tilsvarende over 4,4 milliarder kroner.

Det fremgår av dokumenter selskapet leverte inn til det amerikanske finanstilsynet torsdag, skriver Dagens Industri.

Informasjonen er en del av Teslas prospekt for å hente inn 2,3 milliarder dollar (20 milliarder kroner), fordelt mellom en emisjon på 650 millioner dollar og et konvertibelt obligasjonslån på 1,35 milliarder dollar.

Samtidig viser dokumentene at Musks eierandel på 20 prosent i Tesla står som sikkerhet for en del av lånene.

Selskapets vurdering er derfor at dersom Tesla-aksjen skulle falle, og bankene krever tvangsinnløsning av gjelden, så vil det trolig medføre et ytterligere kurspress.

Kan bli tvunget til å selge aksjer

Musks gjeld er fordelt på Goldman Sachs (213 millioner dollar), Morgan Stanley (209 millioner dollar) og Bank of America (85,5 millioner dollar). Den totale verdien av hans 20 prosent i Tesla er på rundt 8 milliarder dollar. Men dersom aksjekursen skulle begynne å falle, kan Musk bli nødt til å selge unna en del av aksjene som en del av lånebetingelsene, ifølge prosektet.
https://e24.no/boers-og-finans/tesla-motors/elon-musks-gigantgjeld-kan-senke-tesla-aksjen/24614711

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.