Industri

Lskov
06.05.2019 kl 17:27 3380

Mens vi venter.....

https://www.jb.com.br/economia/2019/05/998350-hydro-e-sowitec-tem-aval-para-joint-venture-que-visa-projeto-solar-no-lago-de-tucurui.html

06/05 klokka 11:35
Hydro og Sowitec har godkjennelse for joint venture som tar sikte på solprosjekt i Tucuruísjøen
Personvernregler
+ A - Den print
Sowitec og Hydro Energi Invest av Norwegian Hydro har godkjent det brasilianske antitrustorganet for etablering av et joint venture som tar sikte på å utvikle et solvarmeprosjekt innsjø av vannkraftverket i Tucuruí, i Pará.

Ifølge en ordre utstedt av Administrasjonsrådet for økonomisk forsvar (Cade) i den offisielle tidskriften på mandag ble etableringen av partnerskapet mellom selskapene godkjent uten restriksjoner.

Joint venture vil "for å i fellesskap utvikle og få rettigheter til bruk av vannoverflaten for solcelleanlegget utforming stor skala for å bli installert i innsjøen dannet av Tucurui kraftverk", som antitrust byrået.

Cade påpekte at Sowitec, som har virksomhet i flere brasilianske delstater, mener at driften følger sin standard forretningsmodell, mens for Hydro Energi er en mulighet til å øke fornybare energikilder tilgjengelig for forbrukeren lokalene til Hydro-konsernet i Pará , som Alunorte, erstatter bruken av energi fra olje og kull.

"Søkerne har informert om at transaksjonen vil bli presentert for godkjenning av konkurranse bare i Brasil, og vil ikke bli gjenstand for andre regulatoriske godkjenninger i Brasil eller i utlandet," la Cade.

Etter dens mening sa byrået at "denne operasjonen ikke fører til konkurransedyktige bekymringer og kan godkjennes under resuméet".

Installasjon av solcellepaneler på hydro innsjøer har blitt prosjekt rettet rundt om i verden, og i Brasil teknologien har blitt testet av staten Chesf, Eletrobras, som installerte en photovoltaic plattform i sjøen fra Sobradinho anlegget i Bahia .

Chesfs venture ble imidlertid muliggjort gjennom et FoU-prosjekt med midler som selskapet har regulert til å søke i forskning og innovasjon.

I sin oppfatning avslørte Cade ikke ytterligere detaljer om Hydro- og Sowitec-prosjektet som den planlagte investeringsverdien.

(Av José Roberto Gomes)

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.