Olje

Sector
06.05.2019 kl 18:06 1942

Fra Silvers blogg i dag:
........
QEC slipper i dag melding som bekrefter ingen samtaler med energidepartementet, mellom linjene kan det synes som kanskje andres samtales med, men dette blir i grunnen bare surr, skulle energidepartementet som en har lisensene sine hos liksom holdes utenfor? Og skulle regjeringen som helhet ikke vite om hva som skjer? Fint det om det er samtaler men her er ikke noen ærlige nok. Ja det er betent tema men også meldepliktig hva ærlighet gjelder.

Når det gjelder tekniske løsninger mangler her antageligvis det som må til, nemlig ikke bruk av vann overhodet, dvs. ikke vannbasert fracking eller helt annen metode. Det betrygger ikke å henvise til null bruk av DRIKKEvann da det er nettopp vann som er forbudet og også det som er hovepunktet til miljøverngruppene.

Siden det står null bruk av DRIKKEvann må en tro dette skal bety bruk av annet vann og dermed er fremdeles vannbasert fracking planen. Det dette nok er er bruk av vannbasert fracking og resirkulering av vannet på overflaten med rensing av vannet, slik sett burde det holde i massevis for alle, men miljøvernere er blind og godtar nok heller ikke dette, det løser heller ikke forbudet i reguleringen slik sett, men for pilot holder det da det kan omgå reglene i tidsbegrenset periode. Jeg gjentar igjen at løsningen er å gå helt bort fra vann hvis mulig. Selvsagt, får en lov slik skissert er jo det fint, men etter reguleringen er dette ikke lov må en anta. En har da at energiministeren sier reguleringen og loven ikke skal endres og QEC som antas fortsatt utvikler og har levert inn til myndighetene, en løsning som ikke er lovlig pr i dag.

REPORT THIS AD

I Permian ruller Baker-Hughes nå ut generatorer som drifter rigger mm. og disse bruker gassen som utvinnes i stedet for diesel, veldig bra løsning! Dette, eller ren elkraft er nok QEC’s plan i Quebec og er også mer stille.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.