Dagens tema

ladaen7,30
07.05.2019 kl 18:03 917

De kablene vi har lagt til utlandet i dag, er i hovedsak bygget nettopp for å dempe slike prishopp. Vi så det senest i sommer: Da hadde vi høye elpriser, og de ville vært enda høyere hadde vi ikke hatt muligheten til å importere fra Europa. Og vi kan bare tenke oss hva som kan skje dersom også høsten blir tørr etter en slik sommer.

Om det hadde vært for lite nedbør som gjorde at det var for lite vann så, men det er vel heller det at nå produseres det for fullt om sommeren for å selge til Europa. Slik får vi nesten hvert år for lite vann og prisene stiger. Så det er nok kablene som gjør dette prispresset.

Tidligere (før kablene) var det høy pris på vinteren pga forbruk og lave priser på sommeren pga lite forbruk, nå altså er det høye priser okke som pga eksporten som tømmer bassengene.
Kraftselskapene tjener i bøtter og spann og Ola Dunk sitter med regna, hver gang.

Og det er ikke noe jeg hevder, det er bare å Google litt.


https://www.abcnyheter.no/penger/naeringsliv/2018/08/01/195420234/magasinene-tappes-norge-okte-krafteksporten-med-25-prosent-siste-uke


Slik var det nesten aldri før kablene, nå blir det mer og mer normalen.

Redigert 07.05.2019 kl 18:07

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.