Offshore

hstray
08.05.2019 kl 23:08 17029

Delte dette svaret fra CFO i Dof Hilde Drønen på en annen Dof tråd igår kveld. Slik jeg tolker svaret fra henne er det forbedring, eller likt på alle forretningsområder i ulike regioner sammenlignet med 1.kvartal 2018. I tillegg har Dof fått inn ett par nye båter som gir god EBITDEA siden 1.kvartal 2018. Brl mot US har også ligget på ca samme nivå som ifjor. Jeg tolker svar fra Hilde på at 1.kvartal 2019 vil bli bedre enn 1.kvartal 2018.
I tillegg kan vi vel forvente liten eller null i avskrivninger på flåte.

Sendte følgende epost til CFO i ettermiddag. Svar kom inn nå ikveld rundt kl 23.

Hei Hilde. Ser Dof har gått kraftig ned siste tid pga av frykt for ny emisjon for å betjene renter og avdrag.
Klarer Dof ASA betjene alle lån med avdrag og renter ihh til ordinær nedbetalingsplan i første og andre kvartal 2019?
Hvordan ser dere markedet i 1.kvartal 2019 sammenlignet med 1.kvartal 2018?

Svar Hilde Drønen CFO Dof Asa.
Hei

DOF ASA betaler normale avdrag i datterselskapene Norskan Offshore Ltda og DOF Subsea AS. I DOF Rederi AS og DOF Deepwater (50% eid JV) er gjelden restrukturert dvs. 25% av normale avdrag betales fram til 2021. Denne nedbetaling er lagt til grunn i 2019.

Markedet i Nordsjøen har i første kvartal i år vært bedre sammenlignet med samme periode i fjor hovedsakelig for PSV flåten, og konsernet har pt ingen skip i dette segmentet i opplag. For AHTS flåten har utnyttelsen og rater vært noe bedre, men markedet er fortsatt svært volatilt. Markedet i Asia og Australia viser tegn på økt aktivitet. I Brasil er aktiviteten på samme nivå som i , men her forventes økt etterspørsel framover på grunn av økt aktivitet både fra Petrobras og IOCs. Markedet for subsea IRM er på samme nivå som i fjor.

Mvh
Hilde

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.