Farma

Fra Sidelinjen
TRVX 09.05.2019 kl 13:03 966

Oslo (TDN Direkt): Om to uker kommer data for tre års overlevelse i TG01-studien i bukspyttkjertelkreft med TG-01-vaksinen i kombinasjon med gemcitabine. Deretter kommer data fra TG-01-studien innen to måneder, og data for Oncos 102-studien innen utgangen av juni.

Det sier finansdirektør i Targovax Torbjørn Furuseth på selskapets kvartalspresentasjon torsdag.

TG01-studien er ferdig gjennomført og pasientene er ferdig behandlet, slik at avlesningen om to uker vil vise hvordan det har gått med pasientene etter behandlingen. Et mål som ofte brukes er median overlevelse, som viser hvor lenge den midterste pasienten overlevde dersom man rangerer pasientene etter hvor lenge de overlever. Første kohort i studien har vist en median overlevelse på rundt 33 måneder, mens den mediane pasienten i andre kohort ennå ikke har dødd. Forskjellen på de to kohortene er en justering i doseringen. I ESPAC 4, som er en stor referansestudie på med samme pasientgruppe og samme type behandling, var median overlevelse 27,6 måneder.

- Dette datapunktet vil være interessant for de som skal være med i reparasjonsemisjonen, som åpner 10. mai og stenger 24. mai, sier Furuseth. I reparasjonsemisjonen er kursen satt til syv kroner pr aksje, mens aksjen handles til 6,30 kroner torsdag klokken 12:45.

Neste punkt på selskapets dagsorden innen dataavlesninger er data fra Oncos 102-studien i melanom i kombinasjon med Keytruda, som vil komme innen utgangen av juni. Her har selskapet allerede sluppet data på seks pasienter, og vil supplere med data for tre pasienter til.

Det siste som kommer før sommeren en data fra TG-02-studien i colorectalkreft i monodata, som vil komme "om et par måneder".

- I den forrige studien så vi at vi lager t-celler i blodet, mens her kan vi se om disse t-cellene finner veien inn til svulsten. Hvis de gjør det så vil det være et viktig bevis for at dette virker og er relevant, og kan være et godt rasjonale for å kombinere med sjekkpunkthemmere. Sammen med sjekkpunkthemmere kan dette ha en effekt på tumor, sier Furuseth.

Videre sier Furuseth at kommende data fra en virus-studie fra selskapet Mgen kan vise at virus i kombinasjon med sjekkpunkthemmere kan være veien å gå. Gode data fra Mgen kan gi økt interesse for Targovax sine virus, mener han.

- Hovedstrategien vår med å gjøre en virusstudie i melanom er å vise at vi har et virus som er like god som de beste. Det har allerede vært en del dealer innen virus der big pharma har kjøpt opp virus. Hvis man ser at dette er en modalitet som fungerer bra er det nok flere som vil sørge for å ha det i sin pipeline, sier Furuseth.

Selskapet ser fortsatt etter partnere for å gjøre en TG-studie i operert bukspyttkjertelkreft, etter at behandlingen utviklet seg til å bli mer omfattende og ta lengre tid. Selskapet er i kontakt med flere aktører, men Furuseth sier dette er en prosess som tar litt tid. En slik studie vil deretter kunne ta opptil seks år, sier han.
Redigert 19.01.2021 kl 15:02

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.