Farma

Fra Sidelinjen
09.05.2019 kl 21:01 756

Fra morgendagens Finansavis:

HELSE: Med 172 millioner kroner på bok kan Targovax fortsette med kliniske studier ett år uten å måtte bekymre seg for finansiering.

– I løpet av årets første kvartal har vi hatt god fremdrift i flere studier. Vi startet behandling av den første pasienten i andre kohort i melanom, og disse pasientene får flere behandlinger med ONCOS-102 enn vi tidligere har testet. Mesotheliomstudien ble ferdigrekruttert i mai, som gjør at vi forventer data fra denne studien rundt nyttår, sier adm.direktør Øystein Soug i Targovax, og legger til:
– Det er knyttet store forventninger til potensialet for oncolytiske virus, og med vår ONCOS-plattform har vi mulighet til å bli en nøkkelspiller i dette markedet. Vi holder tett kontakt med et utvalg farmasi- og bioteknologiselskaper, blant annet for å diskutere samarbeid om studier med kombinasjoner av produkter. Vi har fire kliniske studier pågående med ONCOS-102, og fikk oppløftende data fra disse i 2018. I tillegg har vi avsluttet det første utviklings­stadiet med tre nye onkolytiske virus og søkt patenter på disse i løpet av kvartalet.

Friske emisjonspenger
Targovax gjennomførte i mars en rettet emisjon til 7 kroner pr. aksje, som tilførte selskapet omlag 74 millioner kroner.
Ved utgangen av første kvartal var kontantbeholdningen i selskapet bokført til 105 millioner kroner, men om man legger til nettoprovenyet fra emisjonen blir kontantbeholdningen på 172 millioner kroner.
Targovax hadde en negativ netto kontantstrøm på 46,3 millioner kroner i første kvartal. Gitt at selskapet har samme «cashburn» de neste kvartalene, vil selskapet være finansiert frem til utgangen av første kvartal i 2020.

Sundt og Falnes på eiersiden
Både Sundt-familien og Kristian Falnes benyttet seg av muligheten til å kjøpe sterkt rabatterte emisjonsaksjer i mars.
Sundt kjøpte 150.000 emisjonsaksjer, mens Falnes økte beholdningen med 100.000 aksjer. De eier henholdsvis 650.000 og 200.000 aksjer, som er priset til 4,2 og 1,3 millioner kroner.

Torsdag formiddag ble Targovax-aksjen handlet til 6,41 kroner på Oslo Børs, noe som priser selskapets egenkapital til 405 millioner kroner.
Targovax

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.