Olje og energi

Panda
11.05.2019 kl 21:38 1468

Situasjonen synes noe fastlåst:

For første gang har Kina gjort det klart hva de ønsker å få tilbake fra USA for å få en slutt på handelskrigen mellom de to landene. Kravene gjør det klart at det fortsatt er stor avstand mellom partene i forhandlingene.

Etter at handelssamtalene ble avsluttet fredag, har Kinas visestatsminister Liu He presentert tre konkrete betingelser i intervjuer med kinesiske medier, ifølge Bloomberg.

For det første må USA fjerne all ekstratoll. De må også sette mål for kjøp av kinesiske varer som er i tråd med reell etterspørsel samt sikre at avtaleteksten er «balansert», slik at den sikrer «verdigheten» til begge nasjoner, ifølge nyhetsbyrået.

Fredag trådde USAs økte toll på kinesiske varer verdt 200 milliarder dollar i kraft. Samme dag varslet USA Kina om at de har én måned på seg til å lande en avtale før det innføres toll på nær sagt all import fra Kina.

Kina har på sin side varslet mottiltak, men per lørdag kveld har det fortsatt ikke kommet noen detaljer om hva dette vil innebære.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.