Fiskeri og oppdrett

aksjeguru2007
15.05.2019 kl 10:34 2134

GSF: SER GLOBAL TILBUDSØKNING INNTIL 7%, JOBBER MED 2025-PLAN -KVAME
Oslo (TDN Direkt): Grieg Seafood venter en tilbudsøkning i laksemarkedet globalt på 4-7 prosent for 2019, men slik det ser ut nå er det nærmere syv prosent, sier administrerende direktør Andreas Kvame i Grieg Seafood på selskapets kvartalspresentasjon onsdag.

På etterspørselssiden ser Grieg Seafood markedet i Kina som spesielt spennende, med en vekst i 12 prosent for første kvartal på årsbasis, hvor tilnærmet all veksten kom helt på slutten av kvartalet.

-Det er god etterspørsel fra Kina, Hongkong og Vietnam. Det henger kanskje litt sammen med svineinfluensa. Den sterke veksten vi så i slutten av første kvartal har fortsatt inn i andre kvartal, sier han.

Grieg har sikret rundt 20 prosent av ventet slaktevolum i 2019 på kontrakter, med priser "rundt 60-ish", ifølge Kvame.

Videre jobber selskapet med å legge en ny langsiktig strategi for årene 2020-2025. Boston Consulting Group er hyret for strategisk rådgivning.

-Vi ser på alle aspekter, nye teknologier og det er en god diskusjon administrativt og med styret. Vi har ikke gjort noen konklusjoner ennå, men vi vil komme tilbake til markedet med denne planen i høst, sier han.

Dette har skapt noen ekstra kostnader på hovedkontoret, men også EU-kommisjonens gjennomgang av selskapet har skapt høyere kostnader.

-En vesentlig del av dette er advokater. Det har vært noen ekstra oppstartskostnader i forbindelse med denne saken, men vi må forvente at de økte advokatkostnadene blir løpende i kvartaler fremover, sier han.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.