Transport

TomW
15.05.2019 kl 21:32 7718

Men referatet forteller også at HBK Holding har en ikke ubetydelig gjeldsbyrde. Styret i HBK Holding anslo gjelden til å være på 698.748.187 kroner ved utgangen av 2018. Gitt at gjelden har holdt seg uendret frem til i dag, innebærer det at hver av HBK Holdings vel 23 millioner Norwegian-aksjer er belånt med i overkant av 30 kroner per aksje. Med en børskurs på noe over 40 kroner høres jo det ganske friskt ut, isolert sett.

Men HBK Holding eier mer enn bare Norwegian-aksjer. De hadde, ifølge styrets anslag, vel 30 millioner kroner i banken ved årsskifte. Fondsandeler for vel en kvart milliard ved siste årsskifte. Og ikke minst eier HBK Holding bygget som Norwegian leier som sitt hovedkontor i Oksenøyveien i Bærum.

LES OGSÅ:
Bjørn Kjos: – Hadde gode møter med Boeing om Max-problemene
Slik sett kan det godt hende at smertegrensen for HBK Holding er lavere enn 30 kroner. Men forholdet mellom gjeld og eiendeler i selskapet er likevel slik at Kjos vil sove atskillig bedre om nettene om Norwegian-aksjen hadde klatret et stykke oppover.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.