Industri

nemi's
22.05.2019 kl 20:51 1851

ASP? Vel, slik ser jeg på ASP:

-REC eier 15% av JV, dvs. 700MT teoretisk FBR /Q, som vi kan tenke at produseres og selges til generøse 3$/kg i margin i kvartalet fremover, og tilsvarer da et ebitda bidrag på 8MUSD /Y
-CEO har sagt vi får se når den tid kommer hvordan REC's utbytter skal føres ut av Kina, fordi:
-REC eier 15% av construction cost som var på rapportert å være på 369MUSD i 2018. Dvs . at Siemens-polysil + FBR + silan fra JV skal betale ned de 55MUSD i hht. avtaler som foreligger med lokale entreprenører og Fluor. Det tar tid

Solar polysil-priser og ASP-statistikk, ja. Men REC's kontantstrøm fra FBR utgjøres nå og i 2020 i praksis fra det REC fortsatt besitter, og dessuten vil selge fra lager i ML (utover batteri demo formål). REC kan selge 500-600MT/Q til sin eneste FBR-kunde (GET) nærmeste kvartaler jevnt over til 7.5$/kg(?). Som gir et ebitda bidrag på 4MUSD/Q. Hos REC's ene FBR-kunde, så er det bare å glemme økt ASP så lenge lager fra ML varer i 2019-2020! CEO har jo sagt at REC har forhørt seg om hva denne pressede kunden kan evne å betale, og så har de gjort avtale partene kan leve med.

CEO sa forrige uke at det vil koste 15-20MUSD (annualisert) to " keep the plant maintained".
https://www.columbiabasinherald.com/local_news/20190512/rec_shutting_down_moses_lake_production_on_wednesday

Annualisert maintenance tilsvarer da < 1% av project cost for ML. Ikke verst, med tanke på utgiftene ved å eie en superdyr men ikke-kjørbar bil i garasjen... Og konstruksjonene i ML har for det meste passert ti år.

Det hele bør bety at så lenge REC kan selge FBR fra lager, så vil Butte fint betjene REC04 og kunne øke kontantbeholdningen gradvis et års tid. Og at kontantbeholdningen vil være på sitt laveste i Q3-19. For trolig får vi ebitda tap i Q2 også, nå i hht. IFRS 16 og med svært høy FBR-cost, samt høy energi kost fra Butte (selv om silan gass er guidet høyere).

REC har ett år å få restartet ML, ellers får vi -5MUSD/Q derfra i maitenance. Og sikkert enda verre i 2020-2021. Uholdbart for REC-kursen, og spm. blir hva som da skjer om ett år med ML (uten batterier og Kina). Denne uka spekulerer lokalpressen på at ansatte i ML snart er på flyttefot. Gj.snitt årslønn er 100.000USD per ansatt. ML blir neppe restartet uten at anlegget kan kjøre 100%, dvs. med tilgang i Kina og med kompetent arbeidskraft. Men dette er ikke en operasjonell belutning - det er aksjonærene som må ta det meste av den regningen, hvis det skjer (nærmeste året). CEO sier det koster 50MUSD å restarte ML eller 15 øre/aksje. Og husk at det tar flere måneder å kvalifisere en ny FBR-kunde i Kina, til økt Capex for begge parter.

34% av JV i januar 2021 vil koste aksjonærene ytterligere 50 øre/aksje. Så det hadde vært greit at ML kunne bidra når Butte har mer enn nok med REC04, og sette av i balansen for Indemn Loan, Tax, og gud vet hva ellers.

Så nei, det er sannelig andre ting enn ASP å tenke på for REC-aksjonærene. Oversupply gjør ASP til en distraksjon, og som uansett marginalt påvirker aksjonærenes verdier og utsikter i tidsrommet vi er opptatt av.

Enda en gang, det er dette det handler om:

Sullivan calls Trump's efforts "the only hope we have".
https://www.nytimes.com/aponline/2019/05/20/us/ap-us-us-china-trade-washington-state-fallout.html
Redigert 22.05.2019 kl 21:26

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.