Transport

Frodon
23.05.2019 kl 09:23 4057

LUFTFART(NY):FAA VIL IKKE FORUTSI NÅR 737 MAX KAN RETURNERE TIL LUFTEN

(Oppdatert artikkel)

Oslo (TDN Direkt): Fungerende sjef for det amerikanske luftfartstilsynet Daniel Elwell sier han ikke kan forutsi når Boeing 737 Max-flyene vil kunne starte å fly igjen. Industrien hadde ventet at det gikk mot en forutsigbar vei tilbake til luften for flyene, skriver Wall Street Journal onsdag.

Ifølge Financial Times fortalte Elwell at FAA ikke har bestemt seg om piloter vil bli pålagt å gjennomgå simulatortrening på de oppdaterte Max-flyene, noe som kan gi en vesentlig forsinkelse, ifølge avisen.

"Hvis du sa oktober, ville jeg ikke engang si det, bare fordi vi ikke har klart å bestemme nøyaktig hva treningskravene vil være. Hvis det tar et år å finne alt vi trenger for å gi oss selvtilliten til å ta flyene i luften, så får det være sånn", sa Elwell.

Luftmyndigheter fra Canada, Europa og Indonesia har klart sagt før møtet at de ville sette sine egne vilkår for å bestemme når flyene er trygge å fly igjen, som går imot FAAs mål om å bygge en samordnet plan for når flyene skal tilbake til luftdyktighet, ifølge Financial Times.

Luftmyndighetene møtes i Texas senere i dag.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.