Industri

matusalem
24.05.2019 kl 09:37 5511

Mot en løsning på handelskrigen?

I går kveld (amerikansk tid) kom meldingen om at president Trump mest sannsynlig inkluderer Huawei i den såkalte handelskrigen:

Kina har hele tiden ment at saken mot Huawei er isenesatt av USA, med det formål å bruke saken om pressmiddel og forhandlingskort i handelskrigen. USA har på sin side konsekvent prøvd å fremstille saken mot Huawei og handelskrigen som to atskilte saker.

Under en pressekonferanse foran Det hvite hus torsdag ettermiddag, så sa imidlertid president Trump at saken mot Huawei muligens kan inkluderes i en fremtidig handelsavtale. Dette er svært oppsiktsvekkende.

Sett i lys Kinas store ambisjoner som en teknologisk stormakt, kombinert med det store presset som nå er mot Huawei som en ledende global aktør, så kan denne uttalelsen fra president Trump representere en ny dynamikk og retning i de fastlåste handelssamtalene.

Skulle ikke forundre meg om partene møtes om ikke så lenge – og at konflikten rundt Huawei kan resulterer i at man kommer til en endelig løsning på handelskrigen.


https://www.cnbc.com/2019/05/23/trump-huawei-trade-deal.html

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.