Olje

Luna
24.05.2019 kl 18:57 663

Hvis utviklingen i klimagassutslipp fortsetter som idag styrer vi mot 8 graders oppvarming. Det vil ikke være mulig å leve på en planet med et så forskjellig klima fra idag. Vårt klima har i menneskehetens historie vært veldig stabilt.
I planetens historie har det ikke vært fullt så stabilt, men da snakker vi veldig lange tidsperioder. Den tiden mennesker har eksistert har klimaet vært nokså stabilt og endret seg sakte. Nå endrer det seg fort og mye. Så store endringer som 4-8 grader er det usannsynlig at vår sivilisasjon vil tåle. Matproduksjon vil bryte sammen, havene vil stige mange meter, Feedback- loops vil sette igang som vi ikke kan stanse. Noen av dem kan starte nå allerede, med havis som smelter og slutter og reflektere solvarmen og istedet er det mørkt vann som suger til seg varme.
Millioner av mennesker vil dø, kanskje milliarder. Vi kan ende opp med å utrydde 90% av alt liv på planeten. Og dette vil ikke skje langt frem i tid. Mange som alt er født vil måtte oppleve det og vil få livene sine forkortet pga dette.
Ja, det vil få store konsekvenser for samfunn og økonomi å slutte med fossile brennstoff i løpet av 10-15 år, men alternativet er mye mye verre!

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.