Fiskeri og oppdrett

Rockall
LAKS 26.05.2019 kl 15:17 1513

I en årrekke har prisen på lakseaksjer gått opp svært mange prosenter. Har ikke svært mye av oppsidepotensialet blitt tatt ut..? Bør ikke flere investorer heller flytte kapital over til andre og mer spennende plasseringer..?

Mye av suksessen innen laks har kommet delvis som følge av "cowboy-tilstander" på bekostning av både miljø, mattrygghet og dyrevelferd. Næringen kan med all sannsynlighet ikke drømme om å få lov til å fortsette på samme viset som før, og i de aller siste åra har kostnadsøkningen skutt i været. Utover dette, så kommer trusselen fra naturen selv i form av sykdommer og sykdomsspredninger, samt slikt som dødsalgen som har blitt velkjent gjennom nyhetene i det siste. Mer ekstremvær er også noe. Videre, så kan stadig flere land drive oppdrett av laks. Det vil ikke være noe "hokus pokus" som omtrent bare Norge kan skilte med. Det var da sannelig mennesker på månen for flere tiår siden, så det skulle da bare mangle...

En større nedtur innen næringen vil også få negative følger innen leverandørnæringen.

Står lakseaksjene på leirføtter..?

AKVA, ASA-ME, BAKKA, GSF, LSG, MOWI, NRS, SALM, SALMON, SSC
Redigert 26.05.2019 kl 15:36

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.