Olje og energi

delta
27.05.2019 kl 10:51 1025

Sjanse for behov for nye refinansieringsrunder innen rigg er muligens med nå og legger en klam hånd over riggaksjer globalt. Jeg sakser fra XI i dag:

NYE REFINANSIERINGER: Innen rigg og supply må de fleste gjennom en større refinansiering de neste par årene. Det blir tøft for mange, sier Frederik Lunde, analysesjef i Carnegie. – I forrige refinansieringsrunde lanserte selskapene planer for hvordan man skulle komme seg gjennom nedturen. Når de to år senere ikke har levert, så ryker tålmodigheten og det er mindre goodwill i den andre enden. Ser man på analytikernes konsensusestimater, ligger det, ifølge Lunde, inne forventninger om at de seks største riggselskapene i verden vil doble driftsresultatet før av- og nedskrivninger (ebitda) fra 2019 til 2021. Analysesjefen peker imidlertid på at dette ikke er tilfredsstillende nok for dem som har lånt selskapene penger. (FA)

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.