Offshore

Met1976
29.05.2019 kl 17:48 4803


Lokalavisen Haugesunds Avis har kikket litt på dsaken og snakket med både Solstad selv og en analytiker fra CP:

Når Haugesunds Avis tar kontakt med selskapet, er det en svært ordknapp toppsjef som svarer.

– Vi er et børsnotert selskap, så det er begrenset hva jeg kan si utover det som står i kvartalsrapporten og annen offentlig kjent informasjon. Driftsresultatet viser at det er stor fremgang i driften. Vi jobber videre som før, og har stor tro på å finne en god løsning, sier Lars Peder Solstad.

– Dere har hatt en lengre periode med røde tall. Hvordan skal dere finne en løsning nå?

– Vi er inne i en krevende prosess, med mange involverte aktører der det tar tid å finne en løsning. Det tar den tiden det tar.
I HARDT VÆR: Administrerende direktør i Solstad Offshore Lars Peder Solstad jobber på spreng for å komme på rett spor igjen.

– Høyt-girede selskaper som Solstad har ikke tilgang til kapital til å investere i nye skip til lave priser, eller mulighet til å eventuelt slå seg sammen med andre aktører for å kutte kostnader, sier Sven Sele, som er analytiker i Clarkson Platou Securities.

Han mener situasjonen er krevende for rederiet, men ser ikke bort ifra at de kommer tilbake til et bærekraftig nivå.

– Selskapet må få hjelp av banker og aksjonærer og ikke minst markedet for å oppnå en bærekraftig situasjon. Det vil være et krav fra bankene at aksjonærer bidrar med friske penger for at de skal gå med på å kutte gjelden, hevder han.
Lite attraktivt

Clarkson Platou-analytikeren mener situasjonen ikke er optimal, spesielt med tanke på fremtidige investorer.

– Om du skal investere i et selskap vil du kreve at det er en god avkastningsmulighet i forhold til risikoen. For å bli økonomisk attraktiv for nye investorer må Solstad rydde opp i balansen, samt å få ned gjeldsnivået til et mer fornuftig nivå, avslutter Sele.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.