Shipping

kakemann
30.05.2019 kl 12:29 649

https://www.dn.no/marked/fredriksen-kjoper-tankskip-for-over-fire-milliarder-kroner/2-1-613083

John Fredriksens selskap Seatankers har nylig lagt inn en bestilling på 500 millioner dollar – nær 4,4 milliarder kroner – for å få bygget seks mye tankskip og med opsjon på å få bygget to til.

Byggingen skjer på det statseide kinesiske skipsverftet Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding (SWS).

Ifølge shipping-nettstedet TradeWinds (bak betalingsmur) har de to selskapene inngått kontrakt om å bygge fire tankskip av typen «large range 2» (LR2), og har også inngått en intensjonsavtale om inntil fire oljetankere av typen VLCC.

Første leveranse i 2020

Ifølge kontrakten skal den første leveransen på to LR2-tankere komme i første kvartal av 2020. Avtaleinngåelsen inkluderer også en mulighet for å bestille to ekstra tankskip. Ett tankskip alene skal ha en verdi på 46,5 millioner dollar, i overkant av 400 millioner kroner.

Ifølge TradeWinds' kilder skal de ferdige tankskipene inn i flåten til verdens største tankrederi Frontline, børsnotert i Oslo og New York. Det skal være lenge siden SWS har vunnet en lignende bestilling av LR2-tankskip.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.