Offshore

Garderobemannen
PRS 03.06.2019 kl 23:09 1758

Denne fusjonen gir virkelig mening!

https://newsweb.oslobors.no/message/478568

Nå får vi en meget stor aktør med virkelig prisingsmakt i boligriggmarkedet!


Ta en titt på litt detaljer fra en gammel tråd, hvor jeg nettopp spekulerte i en slik sammenslåing, og hvilken enorm prisingsmakt et slikt fusjonert selskap vil få:

https://forum.hegnar.no/archive/thread/2370547/view

Lite sitat hentet fra denne tråden:

Hva er så rasjonale bak en slik transaksjon? Verdensherredømme og suveren prisingsmakt, kombinert med sterk beskyttelse gjennom høye "entry barriers" er noen. Et godt eksempel på hvor høye "entry barriers" det faktisk er så vi da de to norsk-baserte Sirius Offshore og Sea Accommodation plc forsøkte seg med å hente kapital våren 2012 (gode tider), hvor de ikke fikk stablet på bena tilstrekkelig kapital. Sirius Offshore skulle realisere svenske Bassøe Tehnology ABs nye design BT-4900N. Prisen på dette tidspunktet var fremforhandlet til MUSD 315 pr rigg for Sirius Offshore sine to planlagte DP3 "harsh environment"-rigger hos det kinesiske Dalian-verftet, med levering i 4Q-2014. De hadde stablet på bena et Kypros-basert datterselskap og var i markedet for å hente midler. Også Sea Accommodation var i denne perioden i markedet for å hente et innledende beløp på MNOK 460 millioner for to semi-boligrigger som skulle bygges ved samme verft til en pris av MUSD 315 pr stk. Begge prosjektene feilet pga mangel på finansiering.

Her er det også mye info om riggene, konkurrentene og hvilke rigger som er godkjent for bruk i Nordsjøen.
Redigert 03.06.2019 kl 23:27

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.