Offshore

Matsern
06.06.2019 kl 23:58 3388

Nedsyltet?? 100 mill dollar er ikke akkurat mye gjeld, når inntektspotensialet er bra. I løpet av de tre første månedene av 2019, sikret EMGS approx 100 mill dollar i backlog. SBX er forøvrig ikke uten gjeld, de har 22 mill dollar i gjeld. Med den logikken, vil du altså aldri ha penger til overs, fordi banken tar hele lønnen din? Det henger ikke på greip det du sier. Klart EMGS vil gå med overskudd når inntektsnivået tar seg opp, kostnadene er som nevnt ca 12,5 mill dollar i kvartalet.

SBX er i praksis i supply-markedet, siden de ikke har noder. De vil med andre ord være underleverandør til for eksempel Magseis. Og der er det mange om beinet, dermed blir det konkurranse på pris. Kinesiske BGP er for eksempel i det markedet. Hvem ved sine fulle fem konkurrerer mot kinesere på pris, da er du dømt til å tape. Hvis du skal sitte i havbunnseismikk, er Magseis selskapet du skal velge.

En annen ting, er at EMGS er på vei bort fra spesialbygde skip. De utvikler mobile løsninger med konteinere. Det betyr at kunden kan benytte sine egne PSVer o.l som de allerede har på kontrakt. Det vil være kostnadsbesparende for begge parter. Derfor har antakelig SBX kunnet sikre seg Boa-skipene uten videre motstand fra EMGS.

Fra EMGS Q1: "The Company is also pursuing a strategic approach to flexible and low fixed-cost solutions for increased capacity with less dependence on vessels on long term charter and the use of mobile equipment sets. This will bring down the fixed cost and increase vessel utilisation."

For seinest tre dager siden kom Myrseth med sine kjøpsanbefalinger, ingen SBX der.

Kjøpsanbefalingene:

Akastor
Flex LNG
Yara
Magseis
Okeanis
TGS
Redigert 07.06.2019 kl 00:14

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.