Handel

Kurt Asje
07.06.2019 kl 11:48 2502

Positiv melding om detaljhandelen for april ble nylig sluppet:
NORGE:DETALJHANDEL +1,8% M/M I APRIL (VENTET +0,4)
---

En ev fjerning av 350-kronersgrensen for import vil også slå positivt ut for XXL?

Forslaget ble sendt ut på høring i går:
"NORGE:FORSLAG OM FJERNING AV AVGIFTSFRITAK FOR UTENLANDSVARER SENDES PÅ HØRING
09:54 Oslo (TDN Direkt): Finansdepartementet sender torsdag på høring et forslag om å fjerne avgiftsfritaket for varer som blir sendt fra utlandet, den såkalte 350-kronersgrensen.

Det fremkommer av en pressemelding fra regjeringen torsdag.
I behandlingen av budsjettet for 2019 fattet Stortinget et anmodningsvedtak om å fjerne grensen på 350 kroner, og å gjeninnføre avgift for varesendinger av lav verdi fra utenlandske selgere/tilbydere til forbrukere i Norge fra 1. januar 2020. Stortinget anmodet også om at regjeringen skal se hen til EUs nye ordning med avgift på all import, som skal tre i kraft 1. januar 2021.
Forslaget gjelder alle varer, utenom næringsmidler, alkohol og tobakk, med verdi opp til 3.000 kroner som sendes fra utenlandsk selger eller elektronisk plattform til forbrukere i Norge.
Finansdepartementet foreslår at mat, brus og godteri (næringsmidler) må deklareres ved innførsel til Norge og at merverdiavgift og eventuell særavgift på mat, brus, godteri og lignende betales. Finansdepartementet foreslår at næringsmidler avgiftsbelegges fra første krone.
Finansdepartementet har hatt kontakt med aktørene og relevante myndigheter i arbeidet med forslaget, og har fulgt OECDs anbefalinger for hvordan merverdiavgift skal innkreves ved salg av lavverdivarer fra utlandet til forbruker i Norge.
Regjeringen vil på vanlig måte avvente høringsinnspillene før det tas endelig stilling til enkeltheter i ordningen."

Kurt
Redigert 20.01.2021 kl 20:03

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.