Offshore

hstray
07.06.2019 kl 14:33 2694

Ja, men er tvilsomt at 15 milliarder kr eller beløp Solstad må ha vekk fra balansen kan omgjøres til aksjer når børsverdien er rundt 350 millioner. Her må nok banker avskrive milliarder i tap, og det har de frem til nå strittet imot med alle midler. Bankene vil tilby Solstad nye utsettelser på rente og avdrag. Solstad sier nei med begrunnelse at det ikke er bærekraftig tiltross for at markedet bedrer seg. Bankene og obligasjonseierne har nok tilbudt marginale avskrivninger mot at eierne skyter inn ny egenkapital. Jeg tror forhandlingene står i stampe. For Solstad er det viktig å ha en finansiell stabilitet. Ustabilitet som dette er bad for businessen. Og bad business er dårlig for Solstads evne til å ha sjangs til å bygge seg opp, og på sikt kunne betale renter og avdrag på sin store gjeld.
Det sikreste kort for bankene for å maksimere tap er å vurdere å slå Solstad konkurs, da mister de alle kontrakter. Og alle jobber for Aker BP på bla gigantisk Johan Sverdrup. Bankene har i første restrukteringsrunde hatt som strategi å samle flest skip på færest mulig redere. Og på hender med mest mulig finansiell styrke. Her slår denne strategien delvis mot bankene, da bankene i dette tilfellet ikke kan skissere løsningen på egenhånd, samt Solstads størrelse.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.