Olje

Falco1
13.06.2019 kl 15:44 1048

Vet du noe mer kjøteren??
mer
NEL:VIL TROLIG VITE MER ILA. INNEVÆRENDE UKE -GEXCON

14:43
Oslo (TDN Direkt): Gexcon venter å kunne si mer om mekanismene bak hendelsen i løpet av inneværende uke, og sier de allerede vet mer om hendelsen på Kjørbo enn de kan gå ut med.

Det sier direktør Geirmund Vislie i Gexcon til TDN Direkt.

- Jeg vet jo allerede veldig mye mer enn det du har hørt nå, men kan ikke si det. Men når vi har fått undersøkt delene i mer detalj vil vi vite mer om mekanismene. Det vil vi sannsynligvis kunne si mer om i løpet av inneværende uke. Men det vil avhenge av hva som blir frigjort av informasjon fra selskapet. Jeg har en ganske sterk forpliktelse til ikke å si noe som kan være børssensitivt, sier Vislie til TDN Direkt.

Nel skriver på sine nettsider det ikke var en eksplosjon i en enhet på Kjørbo, men at hydrogen lekket ut og tok fyr i fri luft, og at dette skapte en trykkbølge.

Vislie sier de ennå ikke har et nøyaktig bilde av feilmekanismene og grunnen til at hydrogen kom på avveie.

- Det har vært en eksplosjon, det er åpenbart for alle, men den skjedde etter en lekkasje. Vi jobber nå videre med å finne ut nøyaktig hva som har skjedd, sier han.

I en melding torsdag skriver Nel at stasjonen på Kjørbo i tillegg til elektrolysører og dispensere, som Gaxcon har utelukket som kilde til hendelsen, også består av en stasjonær lav-trykk lagringsenhet, en lav-trykk transportenhet, en stasjonær høytrykk lagringsenhet, forskjellige og ventilpaneler og en hydrogen refyllingsstasjon.

bendik.storen@tdn.no
TDN Direkt, +47 21 95 60 7

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.