Farma

Korsar
01.04.2018 kl 14:52 3187

hartvigsen1,
ja, her er det viktig å studere de store linjene i farmahistorikken: Nesten alle nyutviklende farmaselskaper har en prematur kjempeoppgang når en lovende medisin lanseres, og det meste ser bra ut på papiret. Selskaper som NANO; PCIB og TRVX har alle for eksempel gått flere hundre prosent før de har toppet ut og begynt en korreksjon i ventefasene til markedet får bedre indikasjoner på om de vil lykkes med en endelig kommersialisering eller ikke.

Det er da en god del uerfarne aksjonærer legger det store egget: De nekter å drøfte at slik nedgang er både normal og forventet, de gifter seg tvertimot totalt med aksjen og sitter ofte på nedover til man er nesten tilbake til start. Hvis man kombinerer denne dysfunksjonelle omgangen med aksjer med panisk mobbing av mer proffe råd blir det meste trist og bittert etter hvert, jfr. et uendelig antall slike sørgelige NANO-tråder. Disse folkene er nemlig så farma-historieløse at de ikke vet og/eller tar inn over seg hvor mange år det tar fra et prematurt kjemperykk til endelig kommersialisering.

PCIB har for øvrig hatt en pen gjeninnvinning i år, men gir usikre signaler på om det er bare et "mellom-run" før ny vente-korreksjon. Den siste større (og mer stabile) oppgangen har skjedd i aksjen vi omtaler her: BGBIO. Her skal vi notere oss at kursen foreløpig "bare" er drøyt doblet samtidig som selskapets resultatinfo er svært tillitvekkende. Noen av prosjektene er til og med foran opprinnelig plan, bl.a. grunnet imponerende dyktig håndtering av internasjonal rekruttering til ulike testgrupper. Det er derfor delte meninger om vi i det hele tatt har hatt et prematurt rykk ennå (les: som nesten alltid følges av en større eller mindre korreksjon), men bare en organisk oppgang iht. fundamentale forhold rundt fortsatt god framdrift og lovende data.
Eksempel: Skulle BGBIO dratt en "NANO" (5-6 gangen prematurt) ville kursen da vært oppe i minst 150 før den toppet ut, mens den foreløpig har toppet ut på knapt 50. Jeg sitter derfor fremdeles inne i aksjen så lenge den holder seg over 40, fordi vi fort kan få et second run.
Dette til forskjell fra (særlig) NANO og TRVX der det ble veldig tydelig teknisk at luften ville sige ut av ballongen etter hvert som minst 2-3 års ventetid til en evt. kommersialisering (av Betalutin; mye lenger for Archer og Humalutin) begynte å materialisere seg tidlig i 2017. Dermed ble det å ta disse signalene og hoppe av i tide mens jeg samtidig rådet andre om å tenke likedan - slik at jeg åpenbart er blitt den mest hatede person i NANO-menigheten der angrepsviljen nå øker analogt med tapsnivået.

Jeg håper likevel at vi unngår verste dumskapen her på BGBIO-trådene og at vi kan følge og drøfte aksjen på en god måte videre. Det er mer å tjene på det enn å sette noen desperate tenner i leggen på dem som vurderer utviklingen nøytralt, saklig og med åpne øyne :-)

Redigert 01.04.2018 kl 15:03

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.