Farma

Londonmannen
16.06.2019 kl 10:03 691

Jeg skjønner ikke at du pafo bruker en smule lengre tid p tenke gjennom det du har skrevet før du poster det. Du slenger ut noen påstander du har messet om og gjentatt til det kjedsommelige. Men det blir uke mer fakta fir det.

For det første mener du at problemet for PHO er urologer som tjener penger på WLC som er motvillige til p skifte til BLC. Men med stadig mer opplyste pasienter som er veldig bevisst på egen sykdom vil aldri godta at legen spiller russisk rulett med deres liv. Ville du akseptert det? Med din kjennskap til BLC og hvor mye mer av kreften som blir sett, og når du samtidig vet at det er 50% større sannsynlighet for å overleve de neste fem årene dersom du behandles med BLC isteden for WLC, ville du da akseptert at urologen behandlet deg med WLC og kun det? Hvis ikke, hvorfor skal amerikanske pasienter godta at legens ønske om inntjening skal gå foran egen helse? Vi snakker tross alt om en diagnose som kan gi dødelig utfall.

For det andre så forenkler du forholdet mellom kostnader og inntekter. Ja, isolert sett kan det fortone seg som idioti å bruke mer penger enn man tjener. Men enhver oppegående økonom må evne å gå en smule dypere i problemstillingen.

Rett nok koster det penger å holde et salgskorpset i sving, men hva er det som skal generere inntektene til PHO? Ikke salg av scope, men salg av Cysview. PR DES 2018 var brukerfrekvensen ca 1,2 pasienter PR scope pr uke. Kapasiteten er ca 10 pasienter PR scope PR uke for regide scope og fire ganger så mange PR flexiscope. Aner du tegningen?

Regner vi flexiscopene om til regide scope utgjør 11 flexiscope ca 44 regide, kapasitetsmessige. Dvs at vi ved utløpet av Q1 19 hadde en utplassering av 204 scope, (160 regide og 11 flexiscope) der brukerfrekvensen var ca 1,2 pasienter PR uke. Det gir omsetning på ca uSD 250k PR uke, eller USD 3 mill PR kvartal. Men dersom man øker brukerfrekvensen til 2,4 pasienter PR uke, dvs en dobling fra fet den var i DES 18, så stiger omsetningen til USD 6 mill PR kvartal. Og da brukes knapt 25% av kapasiteten på allerede utplasserte scope.

Men som vi vet er vi i en situasjon der antall utplasserte scope øker uke for uke. Og i Q2 19 kan vi se de første sporene etter Dan sine grep på selgersiden, samt at Q2 19 er det første kvartalet der flexiscopene kan leveres uten de problemene KS opplevde.

Samtidig må vi ha i bakhodet at de gode meldingene vi fikk i april vedrørende rettningslinjer og øke sannsynlighet for overlevelse ført vil gi full effekt fra Q3 19.

Så min godeste pafo, de tallene du presenteres må settes unn i en større sammenheng. Jeg råder deg til å pusle sammen de puslebitene som nå foreligger, så vil du se et svært interessant bilde som er i ferd med å danne seg.
Redigert 16.06.2019 kl 10:16

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.