Bil og motor

Mentor
16.06.2019 kl 17:53 546

mastermind, min gode mann. Du vet like godt som meg makten er samlet i Oslo. Derfor må det være møter og sammenkomster mellom den eller det øvrige landet og makten i hovedstaden. Enkel tilgjengelighet er viktig og du det finnes kjente politikere i dag som tar kollektivt og ikke kjører sorte biler.

For oss akademikere ruver UiO høyest og ingen professorer vil bo ute i huttaheita og snakke med mygg og knott. Studentene kan heller ikke tulle mer der ute om de en gang skulle være så uheldige å ha blitt unnfanget i blant traktorer, elger og fiskemerder. De med litt hode og tiltakslyst forstår de må rett til Blindern etter 19-års alder.

Det er SP som har tuklet med begrepet sentralisering. Flere statlige arbeidsplasser er sendt langt ut på landet og til gokk. Det har vært en helt tullerusk politikk der de har fått med seg noen andre småpartier på og H og AP måtte gi seg etter lang tids syting og klaging om å la bønder og fiskere få litt flere arbeidsoppgaver enn i primærnæringene. Slik bruker de tid på og kostnadene blir ekstra høye i prosessen med å finne helt feil lokalisasjon. Det så vi ved valg av hovedflyplass som ble lagt langt ute på landet med helt skrullete unødvendig transport hver dag til og fra for de store massene. Snakk om lite miljøvennlig. SP's grusomme ideer om desentralisering må dekonstrueres og fjøslukttankene luftes godt ut så ikke vi blir kvalt i den elendige politikken.

Det meste av Norge er fjell og stein helt ubeboelig for mennesket. I alle år har de gått der i trange daler og høye fjell og blitt aldeles tulleruske og miljøskadet. Det blir tydelig når man tar en tur til hytta og veksler noen ord med lokalbefolkningen. De kan ikke engang snakke rent eller proper norsk.

Innvandrere er langt smartere. Etter en brutal utsetting i norsk natur og en feilslått innvandringspolitikk der nye mennesker må leve i disse menneskefiendtlige omgivelsene en stund, tar de raskeste buss til hovedstaden og sentrum øst eller Groruddalen der mennesket kan leve og det finnes gatelys, innvandrerbutikker, gudshus og ikke minst mange andre mennesker i samme livssituasjon som dem selv og sosialisering kan skje uten vilkår.

Det som best illustrerer Oslo er 17. mai. og slottet. Det ligger der sentralt Oslo vest og unge mennesker strømmer til det hvert år som den egentlig aller høyeste makt og en hyllest til hovedstaden og dens overlegenhet over alt nord for Sinsenkrysset, vest for Skøyen, øst for Manglerud og sør for Bekkelaget.

Nei, mine gode menn desentralisering er i sannhet det verste tullet og ordet som er oppfunnet i moderne norsk historie. Hovedstaden rommer lett 2-4 mill og la oss hanke inn noen fra hele landet minus den forferdelige provinsbyen på vestlandet der folk skarrer stygt og som aldri helt har bekjent seg som nordmenn da de er halvtysere alle sammen. Alt det onde har kommet derfra og i 1349 kom det er skip så det er med god grunn den lille filleprovinsbyen må isoleres. Resten av landet må få svenske tilstander. Glesbygd fatter ni vel? Mye billigere i drift og vi slipper overføringer fra Oslo til tullete tiltak der ingen skulle tru at nokon kunne bu.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.