IKT

Vennlig hilsen
KIT 17.06.2019 kl 00:42 9002


Kitron oppsummering.

Det er mange selskaper på Oslo børs som har hatt en mye bedre kursutvikling enn Kitron så langt i år, men flere av disse kan nok allerede ha lagt bak seg det meste av kursoppgangen. Kitron har nå levert to meget sterke kvartaler, uten at dette har resultert i særlig kursoppgang for selskapet. Både i fjerde og første kvartal leverte de rekordresultater både på topp og bunn og mye tyder på at de kommer til å sette nye rekorder også i dette kvartalet. Særlig på topplinjen er det grunn til å forvente sterk vekst i andre kvartal.

Den 15. februar sluttførte Kitron oppkjøpet av API Technologies Corp. Dette vil i betydelig grad styrke Kitrons posisjon i USA. Effekten av dette så vi allerede i første kvartal hvor omsetningen i USA økte til 49 millioner kroner. Jeg vet ikke hvordan omsetningen var fordelt mellom de to virksomhetene i USA, men i fjor omsatte fabrikken i Johnstown for 9 millioner kroner i første kvartal. Hvis vi går ut fra at de omsatte for samme beløp i år, så betyr dette at den nye fabrikken i Windber omsatte for 40 millioner kroner i første kvartal. Og det er omsetningen for halve kvartalet. Hvis vi dobler dette, og går ut fra at fabrikken i Johnstown vil omsette for 10 millioner, så får vi en topplinje på rundt 90 millioner kroner i andre kvartal.
PS. Dette estimatet er høyst usikkert, men det som er sikkert er at USA hadde et svakt andre kvartal i fjor og at årets kvartal blir veldig mye bedre, i det minste på topplinjen.

Norge og Sverige hadde også relativt svake resultater på topplinjen i andre kvartal i fjor. Både i Norge og Sverige var det lav etterspørsel innen forsvar og luftfart som førte til svakere omsetning. Dette var forøvrig noe som preget hele fjoråret. Kathrin Nylander sier at etterspørselen vil ta seg opp i løpet av dette året. Ordrereserven i sektoren økte med hele 54 prosent, men det meste av denne økningen er nok relatert til virksomhetene i USA. Så det er ikke sikkert at Norge og Sverige får særlig mye drahjelp fra forsvarssektoren i dette kvartalet heller. Men det trenger de kanskje ikke heller. For Norges del så vil nok offshore/marine bidra til å løfte omsetningen i kvartalet.

I fjor omsatte offshore/marine for10 millioner kroner i andre kvartal. Det blir nok vesentlig bedre enn det i år. I første kvartal omsatte sektoren for 42 millioner. Hvis vi forutsetter at sektoren omsetter for samme beløp i andre kvartal og alt annet er tilnærmet likt, så blir det en omsetning på 210 millioner i kvartalet. Det hadde de også i første kvartal i år. Mens de I andre kvartal i fjor hadde en omsetning på 178 millioner kroner.

Sverige hadde en omsetning på 174 millioner kroner i andre kvartal i 2018. Det hadde de også i første kvartal i år. Sverige mangler en trigger som offshore/marine, men med den sterke ordrereserven i tre av de øvrige sektorene, er det realistisk å forvente at også den svenske virksomheten vil kunne levere en økning på topplinjen i andre kvartal. Så jeg tipper på en omsetning på 190 millioner kroner for den svenske virksomheten i dette kvartalet.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.