Olje

Fluefiskeren
17.06.2019 kl 12:02 583

Naturvern er full av dilemmaer. Likevel er det ingen som helst tvil om at vindmøller på land dreper klart flere fugler enn møller til havs (avhengig av hvor langt ut de er plassert.

«Liten risiko for kollisjon
Videre viser flere vitenskapelige resultater fra utenlandske offshore vindkraftverk at kollisjonsrisikoen for sjøfugl er svært liten. To undersøkelser illustrerer dette:

I Danmark ble det gjennomført undersøkelser med såkalt TADS (Thermal Animal Detection System) i Nysted vindpark. Med varmesøkende kamera ble det gjort tilsammen 481 timer med observasjoner uten at det ble konstatert at fugler fløy gjennom sveipområdet for vindturbinene eller kolliderte med rotorbladene.


Sjøfugl svinger unna vindmøllene, hevder Havgul clean energy.
North Carolina, USA"
En radarstudie av fugletrekket forbi vindkraftverket Egmond aan Zee i Nederland påviste en markant unnvikelsesadferd hos sjøfugl. Avhengig av artsgruppe fløy mellom 98,0 prosent og 99,2 prosent av individene forbi i trygg avstand til rotorbladene. Ifølge rapporten er den estimerte kollisjonsraten for dette vindkraftverket (0,06 prosent) godt under det halve av landbaserte vindkraftverk (0,14 prosent).»

«https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/z7AO/Fa-sjofugl-kolliderer-med-vindmoller--Harald-Dirdal

Og ikke er det så stygt heller. Krever ingen veier med veiskjæringer.
Redigert 17.06.2019 kl 12:04

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.