Olje

Imprex
22.06.2019 kl 10:12 3141

Om man tviler på prisingen i dag, som jeg vil påstå er ganske edruelig, kan man dra en parallell til NEL.

Det landbaserte pyrolyseanlegget til Scanship kan bli like avgjørende for Scanship , som NEL sin kontrakt med Nikola Motorer er det for NEL. (Sett bort fra at Scanship tjener penger og går i plus;) ) Nikola Motor avtalen er ikke tallfestet noe sted, annet at den kan bli på mange milliarder, derfor er den heller ikke med i backloggen deres. Men det er blant annet denne avtalen NEL er priset på. Backloggen til Nel er ca 600 millioner NOK hvis jeg ikke husker feil. Men selskapet har likevel vært priset til hinsidige 10-11 milliarder. Og taper penger så det svir. Ja, de er vekstselskap osv, men det er også SSHIP (dette er ikke baising, bare drar en parallell). Gjerne urettferdig å sammenligne med NEL som har fått såpass mye juling i det siste, men det viser hvor voldsomt noe kan være priset bare på forventning. Og vi så hvordan det hele tok av etter de kom på hovedlisten. Og vi ble vitner til den voldsomme nedturen når forventningene til fremtiden ble mer lunkne etter ulykken.

Om Scanship lykkes med det landbaserte pyrolyseanlegget vil markedet være nærmest uendelig. ALLE over hele verden produserer søppel og utslipp. Og kravene til dette skjerpes stadig.

Poenget her er at den dagen Scanship melder gjennombrudd i det landbaserte prosjektet og vellykket drift av pyrolyseanlegg i storskala, åpner det seg en ny verden av muligheter. Og da vil det ikke være én kunde ala Nikola Motor å lene seg på. Det vil bli hundrevis av mindre små og store bein å stå på. Vi vil se en backlog som formelig eksploderer. Og en langt mer reel verdsettelse.

Scanship sin backlog er på 700 millioner NOK og selskapet er priset til ca 1,5 milliarder. Vil påstå dette er ganske konservativt om man ser på mulighetene med landbaserte anlegg. Skal man investere i grønne aksjer er jeg ikke i noen som helst tvil om at SSHIP-tickeren bør befinne seg i beholdningen din. Med god overvekt!

Blir spennende å se hva analytikerne tenker utover året når ting materialiserer seg. Bortsett fra hva "vår venn" i SB1 markets tenker, som har brukt opp troverdigheten sin for en stund...
Redigert 22.06.2019 kl 10:12

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.