Olje

Joko
22.06.2019 kl 11:16 3098

Analytiker Thomas Myrholt i SpareBank 1 Markets tror nå festen er over.

I en ny analyse skriver han at selskapet er overvurdert, og kliner til med et kursmål på 8,50 kroner. Det betyr at han frykter at aksjen kan falle ytterligere 23,42 prosent fra dagens nivå.

- I denne analysen har vi skrudd til så mye vi klarer på estimater for de ulike områdene Scanship opererer i og allikevel klarer vi kun å forsvare en kurs på 8,50 kroner, sier Myrholt til Hegnar.no.

Han kan ikke se hvordan selskapet skal klare å levere på forventningene priset inn i aksjen, og frykter at sentimentet fort kan snu. Det gir en betydelig nedsiderisiko.

Myrholt innrømmer at han liker selskapet godt, og han har et inntrykk av at de leverer gode produkter. Likevel greier han ikke å «regne hjem» en aksjekurs som forsvarer dagens prising.

Økningen på 600 millioner i marketcap må også sees i sammenheng med hva selskapet har investert i deres pyrolyse-prosess. Aksjonærene betaler nå 17 ganger det Scanship har kjøpt for 35 millioner, slår analytikeren fast.

- Det skal også sies at det har vært stor pågang av retailkunder, antall aksjonærer har økt fra 650 til 1.500 de siste månedene, mens «proffene» selger, avslutter Myrholt.


Folk har vell glemt det som vart sakt her.
Men Veldig rart at sparebank markets kommer med en
Nesten totalslakt, samtidlig som di har avtale med di om 'market making'

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.