Industri

Rockall
25.06.2019 kl 10:50 1028

"Selskapet bygger fremtidens miljøvennlige transportinfrastruktur, jernbane. Aksjen presses for tiden av emisjonsfrykt etter store gjeldsfinansierte oppkjøp. Myrseth heller imidlertid mot at en emisjon kan unngås, og beskriver i den anledning aksjen som en kjøpskandidat, med eller uten ESG-reprising."

kilde: https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/06/Myrseth-har-startet-jakten-hva-er-den-neste-boersraketten

Erfaringen min er at man ikke skal bruke særlig med nerver på "emisjonsfrykt" i et vekstcase. Kommer det en emisjon, så bør den settes på høyere kursnivå enn dagens, og kanskje gjøres samtidig med et genialt oppkjøp. Om en eventuell emisjon likevel skulle komme på dagens kursnivå, så er det godt å vite at aksjen uansett anses som underpriset, og at den neppe kan drepe kursen ytterligere i nevneverdig grad. Det er noe med katta ute av sekken, og det er godt mulig at katta ute av sekken bare ville ha vært positivt for omsetning og videre kursutvikling. De store trekkene tilsier at NRC skal godt opp i kurs de nærmeste åra. Inntrykket mitt fra siste kvartalsrapport sier meg at NRC har kontroll på det finansielle, og at cashbalansen var fin.

Når laggingen fra det svenske markedet er borte, og alle NRC-landa spiller harmoni mens ny CEO får vise seg fram, så blir det nok suksess.

***

Ps. Litt snacks av info angående selskapets mulighet for å bygge ned gjeld samt info om det å strømlinjeforme:
"
"Vil selge for flere hundre millioner

I et intervju med TDN Direkt sier konsernsjef Øivind Horpestad at selskapet planlegger å selge unna eiendeler som de ikke ser behov for å eie av. Fremover vil selskapet bygge ned gjeld.

- Noen av selskapene vi har kjøpt har litt overvekt av utstyr, som vi ikke har behov for. Og det er jo en etterspørsel i Europa etter det, så det kan være vi letter litt på det vi kaller assets, sier Horpestad til TDN Direkt.

- Det er en del andre ting også. Det blir fort opp i noen hundre millioner kroner. Noe vet vi at vi kommer til å selge, mens andre ting vil vi vurdere fremover, sier Horpestad.

Konsernsjefen ønsker å bruke året til å strømlinjeforme selskapet, og vise at de kan tjene penger.
"
kilde: https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/02/Boerstaper-vil-selge-for-flere-hundre-millioner

Dette bør så absolutt bidra i retning av at emisjon kan unngås. Er den nye CEO-en ærekjær, så skal han få lov til å vise hva han duger til.
Redigert 25.06.2019 kl 12:18

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.